palamas laser genk

Hoe laserontharing werkt

Ons haar groeit in drie fasen: de anagene (de actieve fase), de katagene (de overgangsfase) en de telogene fase (de rustfase).

In de anagene fase is het haar het meest actief. Het heeft een bloedtoevoer, dus het ontvangt voedingsstoffen om te groeien. In deze fase werkt de laserbehandeling het beste. Omdat ons haar met verschillende snelheden groeit, zijn er meerdere laserbehandelingen nodig om al het haar in de actieve, anagene fase te kunnen behandelen.

De laser produceert een geconcentreerde zuivere lichtbundel, wat geabsorbeerd wordt door het pigment van haren tot diep in de haarwortels. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigd nauwkeurig haarzakjes, terwijl de omringende huid intact blijft.

Voordelen van laserontharing

Ten eerste is het een langdurige oplossing. In tegenstelling tot scheren of waxen, waarbij het haar snel teruggroeit.

Ontharingsmethoden zoals harsen, scheren en epileren kunnen een lastige, pijnlijke en tijdrovende klus zijn. Vooral wanneer haren snel en stug terug groeien, met stoppeltjes, ingegroeide haren en bultjes tot gevolg.

Laserontharing is een effectieve oplossing voor ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam. Indien uitgevoerd door een paramedisch gekwalificeerde huidtherapeut, is laserontharing veilig en effectief.

Doet laserontharing pijn?

Dat is erg afhankelijk van de locatie. De beste manier om het gevoel door laserbehandeling te beschrijven, is als een klein elastiekje die op je huid schiet – een beetje ongemakkelijk, maar draaglijk. De behandelingen zijn redelijk snel, afhankelijk van het gebied dat je haarvrij wil hebben. Dus al met al valt het mee.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Laserontharing werkt goed op gezichtshaar (zoals de bovenlip), de oksels, de bikinilijn, benen, armen, de rug en de borst en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. In principe kunnen ook alle huidtypen behandeld worden, zowel de lichte als de gekleurde huid, mits de juiste laserappartuur gebruikt wordt.

 Laserontharing is een geweldige oplossing voor dikker, donkerder haar, maar niet voor mensen met licht haar, zoals blond, grijs, wit of rood, of voor mensen met heel fijn haar. We plannen van tevoren altijd een intakegesprek om er zeker van te zijn dat dit de juiste soort behandelmethode voor je is.

Bij LASER CLINIC PALAMAS behandelen wij met de nieuwste ontharinglaser van het merk CYNOSURE.

De Alexandrite-laser

Laser Clinic Palamas koos voor de Alexandrite-laser van het merk Cynosure, dat momenteel wereldleider is op het gebied van dermatologische en esthetische lasers.

De Alexandrite is een halfedelsteen die licht filtert op een golflengte van 755 nm. Deze golflengte komt overeen met de maximale absorptiepiek van melanine. Daardoor dringt de lichtstraal erg nauwkeurig door tot in de haarwortel zonder dat er een hoge intensiteit nodig is.

Alle wetenschappelijke studies zijn het erover eens dat de Alexandrite op dit moment de laser is die de meest overtuigende resultaten biedt op een lichte en gemiddelde huid.

De Nd-Yag-laser

Nd-Yag is de meest aangewezen laser voor de behandeling van een gepigmenteerde huid. Deze laser werkt op een golflengte van 1064 nm, die zeer weinig wordt geabsorbeerd door melanine en daardoor dringt de lichtstraal dieper door tot in de haarwortel.

Het thermische effect op het haar is laag en zorgt voor een hoge intensiteit. Deze laser is aangewezen voor langdurige ontharing bij donkere huidtypes of diepgeworteld haar.

Hoeveel sessies hebt u nodig?

Het aantal benodigde sessies hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke huidtype en de haarkleur van elke persoon. Maar ook het geslacht, de leeftijd en de te behandelende zone zijn bepalende factoren. Ook sommige hormonale ontregelingen kunnen een invloed hebben.

Het is belangrijk dat u wacht tot er een nieuwe generatie haar verschijnt voor u uw volgende sessie plant. Die wachttijd is afhankelijk van het behandelde gebied, het huidtype en het soort haar. Doorgaans kan u rekenen op een periode van 6 tot 8 weken tussen elke sessie.

Voorbereiding op een laserontharingsbehandeling?

1) Geen blootstelling aan de zon of zonnebanken tijdens de behandeling. De zon activeert immers de melanine in de huid die net het doelwit is van de laser, wat brandwonden kan veroorzaken.

Vermijd ook gedurende een maand voor de sessie ontharingsmethodes die de haarwortel aantasten, zoals wax, een pincet, ontharingscrème, suikerontharing, … Het is echter goed om u 2 tot 3 dagen voor de behandeling te scheren, behalve wanneer het gelaat wordt behandeld.

Breng uw laserconsulent zeker op de hoogte van eventuele medicatie die u neemt. In het geval van fotosensibiliserende medicatie moet de laser anders worden afgesteld.

De huid moet droog zijn en vrij van cosmetica. 

Een getatoeëerde huid is geen contra-indicatie voor laserontharing. We nemen eenvoudigweg speciale voorzorgsmaatregelen (een tape over de tatoeage) om brandwonden te voorkomen.

Wat te doen na een laserontharingsessie?

Na uw laserontharingssessie is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen om het risico op irritatie te minimaliseren.

Vlak na uw sessie kunnen rode vlekjes en lichte oedeem verschijnen, maar die zullen heel snel verminderen.

Als u merkt dat de behandelde zone de dag na uw lasersessie nog warm is of jeukt, kunt u best meteen telefonisch contact opnemen met ons secretariaat.Uw laserassistente zal u alle nodige informatie geven en al uw vragen beantwoorden voor het vervolg van uw laserbehandeling.

Hydrateer de behandelde zone grondig gedurende drie dagen na de sessie, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Gebruik hiervoor Biafine crème, Cicaplaste,…, bij voorkeur een neutrale zonder parfum. Let op: het is belangrijk om uw huid te blijven hydrateren gedurende de volledige behandeling.

Gebruik geen agressieve peelings.

De haarzakjes zullen binnen 3 weken na de sessie beginnen uitvallen. We raden u aan om 5 dagen na uw sessie een zachte peeling te gebruiken.

Indien u uw oksels laat laserontharen, gelieve dan geen deodorant op de behandelde zone aan te brengen gedurende 24 uur na de sessie.

Zorg ervoor dat u de huid niet oververhit (in een warme douche of bad). Ga ook niet in het zwembad (of de jacuzzi, sauna of hamam) gedurende 48 uur na uw sessie.

U mag de behandelde huid absoluut niet blootstellen aan de zon (of uv-straling en zelfbruinende lotions en crèmes). Dit advies geldt tot de laserbehandeling van de betreffende zone volledig is afgerond.

Let op: Alle andere ontharingsmethodes waarbij het haarzakje wordt uitgetrokken (wax, pincet, elektrische epilator…) zijn verboden tussen de sessies.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Bent u overtuigd en wilt u ook komaf maken met ongewenste haartjes? Maak uw afspraak online of bel ons op 0471.52.69.08. Eerste consultatie gratis! 

Met alexandriet laserontharing is een permanente haarverwijdering mogelijk van 90% tot 95% |

Uw eerste consultatie bij Laser Clinic Palamas is GRATIS en zonder verplichting.

Het is een informatieve afspraak waarbij we u alles vertellen over laserontharing.

De laserassistente gaat na of u aan alle voorwaarden voldoet, zodat de laser optimaal zijn werk kan doen (huidtype, haartype, haarkleur, leeftijd, hormonale problemen enz.).

Uw eerste consultatie bij Laser Clinic Palamas is GRATIS en zonder verplichting.

Het is een informatieve afspraak waarbij we u alles vertellen over laserontharing.

De laserassistente gaat na of u aan alle voorwaarden voldoet, zodat de laser optimaal zijn werk kan doen (huidtype, haartype, haarkleur, leeftijd, hormonale problemen enz.).

Open chat
Hulp nodig?
Hallo.
Hoe kunnen we je helpen?